دوربین مدار بسته بیسیم، از جمله سیستمهایی است که به سبب وایرلس بودن و دسترسی هر چه بیشتر، به یکی از دوربینهای محبوب برای فعالیتهای مختلف تبدیل شده است. دوربینهای مداربسته بیسیم در میان انواع محبوب قرار میگیرند که در مرحله اتصال، عملکرد ساده خود را در اختیار کاربران قرار میدهند. با توجه به اینکه امروزه استفاده از دوربین مداربسته بیسیم برای اماکن مختلفی تعریف شده، تکنولوژیهای پیشرفتهای جهت افزایش کاربرد این دوربینها در نظر گرفته میشود.
همین بحث گستردگی کاربرد سبب شده تا میزان فروش انواع وایرلس دوربینهای مدار بسته افزایش پیدا کند. از طرف دیگر باید افزود که مزایا و معایب مختلفی را میتوان در رابطه با عملکرد دوربینهای مدار بسته بیسیم مطرح نمود. از این رو هدف ما در ادامه این مطلب آشنایی شما با خصوصیات مثبت و منفی دوربینهای مدار بسته و نیز انواع این دوربینهاست.
مزایای دوربینهای مدار بسته بیسیم
قطعا اولین و مهمترین مزیتی که میتوان در رابطه با دوربینهای مدار بسته بیسیم یا وایرلس مطرح نمود، در رابطه با اتصال ساده و بیدردسری است که این نوع دوربینهای مدار بسته دارند. کم شدن میزان کابل کشی سبب میشود تا اتصالات ظاهر منظم و زیبایی پیدا کند.
همین مسئله در رابطه با دوربینهای مدار بسته در انواع بیسیم، سبب شده تا برای نصب در مکانهای سخت و غیرقابل دسترس، از این دوربینها به جای انواع سیمی بهره گرفته شود. در این صورت قطعا نصب راحتتر خواهد بود. به علاوه که قیمت نصب و هزینههای مختلف مربوط به دوربین مدار بسته بیسیم، در مقایسه با دیگر انواع سیمدار، کمتر بوده و در قالب یک سیستم مقرونبهصرفه قابل توصیف است.

البته لازم به ذکر است که حتی در دوربینهای مدار بسته بیسیم هم یک اتصال سیمدار وجود دارد تا به تغذیه آنها بپردازد. در نتیجه نمیتوان از عبارت وایرلس مطلق بهره گرفت. این در حالی است که بسیاری از افراد اطلاع چندانی نسبت به وجود سیم ندارند. البته این سیم چندان مشکلی در روند اتصال ایجاد نمیکند. با این وجود عدهای تلاش میکنند با تعریف منبع تغذیه، از وجود هر گونه سیمی جلوگیری کنند؛ اما باید گفت که با استفاده از باتری، نمیتوان انتظار چندانی از عملکرد دوربین مدار بسته داشت.
معایب دوربینهای مدار بسته بیسیم
در مورد به کارگیری دوربین مدار بسته بیسیم، علاوه بر مزایا، از برخی جهات میتوان معایبی مطرح نمود. یکی از این معایب در خصوص امنیت این دوربینهاست. در واقع با توجه به اینکه هدف اصلی از به کارگیری دوربین مدار بسته در رابطه با افزایش امنیت محیطهای مختلف است، این موضوع میتواند تا حد زیادی در انتخاب افراد موثر واقع شود. اتصالات وایرلس در دوربینهای مدار بسته، نسبت به انواع سیمی، به راحتی از کار انداخته میشوند.
با این وجود بسیاری از افراد به دلیل ظاهر و اتصال سادهای که دوربین مدار بسته بیسیم دارد، بیشتر به خرید این دوربینها سوق پیدا میکنند. در واقع این مسئله ناشی از محبوبیتی است که دوربینهای مدار بسته وایرلس در مقایسه با انواع سیمی دارند.
انواع دوربینهای مدار بسته بیسیم
دوربینهای مدار بسته را با توجه به فاکتورهای مختلفی چون تکنولوژی، کیفیت تصویر، برند، نوع لنز، قابلیتها، کیس و بدنه و مواردی از این قبیل، میتوان در چند گروه قرار داد؛ اما رایجترین تقسیم بندی برای انواع دوربینهای مدار بسته، مربوط به ظاهر و اشکال مختلفی است که برای این دوربینها تعریف میشود. در ادامه هر یک از این انواع به طور کلی مورد بحث قرار گرفتهاند.
دوربین مدار بسته بیسیم بولت
دوربین مدار بسته بیسیم بولت که از انواع رایج و پرکاربرد دوربینهای مدار بسته به شمار میرود، به دلیل ظاهری که دارد، تحت عنوان بولت یا گلوله معرفی میشود. این نوع از انواع دوربینهای مدار بسته، به سبب جنس فلزیای که دارند، میتوانند در محیطهای بیرونی و در فضاهای باز نصب شوند. چرا که مقاومت بدنه آنها مناسب و ایدهآل به شمار میرود.

در رابطه با ویژگیهای عملکردی دوربین مدار بسته بیسیم بولت باید گفت که از قابلیت و تکنولوژی دید در شب برخوردار است. به علاوه باید افزود که در انواع جدید این دوربینها، از تکنولوژی مادون قرمز EXIR بهره گرفته شده است که کیفیت و رزولوشن تصویر را افزایش میدهد. در این نوع دوربین مدار بسته، بسته به نوع لنز، میتوان یکی از انواع ثابت، وریفوکال و موتورایز را مشاهده نمود.
دوربین مدار بسته بیسیم دام
از دیگر انواع دوربینهای مداربسته بیسیم، میتوان به دوربین مدار بسته بیسیم دام اشاره کرد که به دلیل شکل گنبدیای که دارد، تحت این عنوان معرفی میشود. این دوربینها بیشتر در فضاهای داخلی و محیطهایی چون پارکینگ منازل، ادارات، مکانهای عمومی، هتلها، بیمارستانها و فروشگاهها مورد نصب قرار میگیرند. این نوع از انواع دوربینهای مدار بسته بیسیم، به سقف متصل میشود.

نوع لنز کروی به کار گرفته شده در دوربین مدار بسته بیسیم دام، سبب گستردگی فضای دید آن شده و میتواند حداکثر قسمتهای محیط را در یک قاب بگنجاند. به علاوه باید افزود که ساختار و شکل گنبدیای که دوربین مدار بسته بیسیم دام دارد، سبب محافظت آن در برابر ضربات و آسیبهای فیزیکی میشود.
دوربین مدار بسته بیسیم اسپید دام
دوربین مدار بسته بیسیم اسپید دام هم نمونه دیگری از انواع وایرلس است که به دلیل قابلیت چرخشیای که دارد، در میان انواع محبوب قرار میگیرد. این دوربین توانای 360 درجه چرخش افقی و 180 درجه چرخش عمودی دارد. به همین دلیل برای نصب در قسمتهای مرکزی، میتواند گزینه بسیار مناسبی باشد.

در واقع امکان پوشش دهی بالا از طریق فضای مرکزی، سبب میشود تا افراد بتوانند گستره دید وسیعتری به محیط پیدا کنند. در رابطه با جنس بدنه این دوربین باید افزود که جهت افزایش مقاومت آن، از جنس فلز بهره گرفته شده است. همچنین کیفیت تصویر در دوربین مدار بسته بیسیم اسپید دام، در سطح ایدهآل در نظر گرفته شده است.
دوربین مدار بسته بیسیم لامپی
دوربین مدار بسته بیسیم لامپی به دلیل ظاهری که دارد، توانایی دید 360 درجهای پیدا میکند. ظاهر این انواع به شدت مشابه لامپ بوده و در مرکز محیط مورد استفاده قرار میگیرد. کیفیت تصویر در این دوربینها به ویژگیهای خاص مدل و برندی که دارند بستگی پیدا میکند.

از جمله قابلیتهایی که میتوان در رابطه با دوربین مدار بسته بیسیم لامپی مطرح نمود، مربوط به قابلیت انتقال تصویر زنده و ضبط شده بر روی انواع اندروید و iOS گوشیهای هوشمند، به همراه امکان برقراری صدای دو طرفه و قابلیت P2P است. از طرفی هم هر یک از انواع مدلها و برندهای این دوربین، میتوانند ویژگیهای به خصوصی برای خود داشته باشند.
جمع بندی
دوربینهای مداربسته بیسیم دارای مزایا و معایبی هستند. اگرچه گرانتر از دوربینهای سیمی هستند، اما راحتی، قابلیت حمل و نصب آسان آنها را برای بسیاری از موقعیتها ایدهآل میسازد. آنها همچنین یک راه عالی برای حفظ امنیت خانه یا کسب و کار شما با حداقل تلاش ارائه می دهند. از جنبه منفی، آنها می توانند مستعد از دست دادن سیگنال یا تداخل در مناطق خاص باشند.