همانطور که اطلاع دارید، این روزها نصب دوربین مدار بسته به شدت رواج پیدا کرده است. متاسفانه افزایش جمعیت و اقتصاد کشور سبب شدهاند که سرقت و دستبرد به اموال شخصی بسیار مشاهده شود؛ برای همین هم نصب دوربین مدار بسته به عنوان یک از مهمترین سازوکارهای امنیتی و حفاظتی شناخته میشود که در زندگی بشر در جریان است. از جمله مسائلی که در باب تهیه دوربین مدار بسته مطرح میشود به منبع تغذیه دوربین مدار بسته دلالت دارد. برای بسیاری از افراد این موضوع یک سوال بزرگ به حساب میآید که دوربین مدار بسته از چه طریقی تغذیه میکند و انرژی لازم برای فعالیت و تصویربرداری را از چه منبعی دریافت میکند.
دوربین های مدار بسته انرژی مورد نیاز خود را از طریق منبع برق دریافت میکنند که میزان انرژی مصرفی در هر نوع دوربین بسته محل نصب، نوع دوربین، لنز، حافظه دوربین و.. متفاوت است. برای همین هم انتخاب دوربین مناسب در میزان مصرف برق و تامین منبع مورد نظر، بسیار حائز اهمیت است. با توجه به اینکه منبع تغذیه دوربین مدار بسته بسیار پیچیدهتر از آن است که بتوان در چند خط آن را توصیح داد، خوب است در ادامه با ما همراه باشید تا تامین برق دوربین مدار بسته و مدولاتور را به درستی مورد بررسی قرار دهیم.
تامین برق دوربین مدار بسته
مدولاتور به عنوان یکی از رایجترین و پرکاربردترین اصطلاحات سیستمهای مخابراتی معرفی میشود که اطلاعات را از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل میسازد. در واقع به منظور انتقال سیگنال پیام لازم است که پردازشگرهایی با عنوان مدلاتور به ارسال فرکانسهای سیگنال به فرکانسهای بالاتر بپردازند. این فرآیند انجام میشود تا انتقال سیگنال همراه با مولفه های فرکانسی پایین به وسیله یک نوع کانال انتقال مخابراتی سبب تضعیف شدید این سیگنالها شود.

با این حساب با فهمیدن مفهوم مدلاتور میتوان به این نتیجه دست یافت که دوربینهای مدار بسته نیز به یک پردازشگر برای انتقال و فعالیت خود نیاز دارند. همانطور که گفتیم تمامی عملکردها یا به بیانی فعالیت دوربین مدار بسته از طریق برق انجام میشود. البته منبع تغذیه دوربین مدار بسته به نوع آن نیز بستگی دارد. در برخی از انواع دوربین مدار بسته که به آنها سولار یا خورشیدی گفته میشود، منبع تغذیه دوربین مدار بسته نور آفتاب یا خورشید است. به هر حال موضوع مورد بحث ما در رابطه ما تامین برق دوربین مدار بسته استو برای همین هم میخواهیم در ادامه بیشتر به نقد و بررسی انواع منبع تغذیه دوربین مدار بسته بی سیم و با سیم بپردازیم.
بسیاری لوازم الکترونیکی دارای آداپتور یا منبع تغذیه هستند. وظیفه منبع تغذیه دوربین مدار بسته تبدیل کردن برق شهری با 220 ولت به ولتاژ 12 ولت میباشد. در حالت کلی نگاه افراد به منبع تغذیه یک فرآیند ساده و آسان است که میتواند تحت هر شرایطی وظیفه خود را به انجام برساند. اما در واقع توجه به منبع تغذیه دوربین مدار بسته در حین انتخاب و تهیه آن، بسیار حائز اهمیت است. چرا که اگر منبع تغذیه درستی برای دوربین مدار بسته تعریف نشده باشد، کیفیت و کارایی دوربین نیز کاهش پیدا خواهد کرد. به همین ترتیب خوب است که پیش از اقدام برای تهیه دوربین مدار بسته نسبت به کسب اطلاعاتی در رابطه با منبع تغذیه دوربین مدار بسته اقدام کنید.
باری که به آداپتور متصل شده است بر روی میزان جریان عبوری از آن تاثیر میگذارد و متناسب با بزرگی مصرف کنندهای که به منبع تغذیه متصل است، از جریان عبور میکند و بیشتر میشود. با این حساب میتوان گفت که در هنگام تهیه دوربین مدار بسته فاکتور دیگری که دارای سطح بالایی از اهمیت است، میزان جریان به شمار میآید که افزون بر منبع تغذیه دوربین مدار بسته باید به ان توجه شود.
تنها دو نوع دوربین مدار بسته به منبع تغذیه جداگانه نیاز ندارند، دوربین مدار بسته خورشیدی با توجه به تامین برق با استفاده از انرژی خورشیدی و دوربین مدار بسته لامپی که مستقیما به سرپیچ لامپ متصل میشود و دارای آداپتور داخلی هست.
انواع منبع تغذیه دوربین مدار بسته
خوب است بدانید که تامین برق دوربین مدار بسته شامل انواع گوناگونی میشود که با توجه به نوع دوربین و ویژگیهای عملکردی دوربین، باید نوع منبع تغذیه نیز مشخص شود. نمونههای زیر انواع مختلف تامین کننده برق دوربین مدار بسته هستند:
- آداپتور دوربین مرکزی
- آداپتور دوربین مستقل
- تغذیه به وسیله کابل شبکه اترنت (POE)
- تغذیه با پشتیبان USP
خوب است بدانید که هر کدام از این منابع تغذیه خود شامل ویژگیهای مجزایی میشوند که بسته به محل نصب انتخاب میشوند.

در حالت کلی منابع تغذیه یک سری ویژگیهای مشترک را دارا هستند. از جمله این ویژگیها میتوان به توانایی حفاظت در شرایط زیر اشاره کرد:
- دو فاز شدن برق ورودی
- بازگشت ولتاژ بر روی دو شاخه ورودی در حالت استفاده از باتری
- تغییرات ولتاژ خروجی خارج از محدوده مجاز
- رعد و برق و افزایش ناگهانی ولتاژ برق
- تغییرات ولتاژ و فرکانس برق ورودی
- اضافه بار و متصل شدن کوتاه خروجی
- اتصال معکوس باتری
- تخلیه غرمجاز باتری
- اتصال کوتاه شارژر و باتری
- ولتاژ بالاتر از حد مجاز شارژ باتری
- نویزهای Common mod موجود در برق شهر
- افزایش بیش از حد دمای داخل دستگاه
با در نظر گرفتن اینکه امکان ذخیره سازی برق شهر به صورت متناوب در باتری وجود ندارد، در اولین مرحله دستگاه USP یا هر منبع تغذیه دیگری که متناوب باشد را مستقیما به DC در خواهد آورد. برق مذکور بعد از اینکه در باتریها ذخیره شود تا زمانی که برق قطع نشود، میزان شارژ باتری نیز به صورت ثابت نگهداری خواهد شد.
نصب منبع تغذیه دوربین مدار بسته
مولفه دیگری که در خصوص تامین برق دوربین مدار بسته یا منبع تغذیه دوربین مدار بسته بسیار حائز اهمیت است، به نصب منبع تغذیه ربط پیدا میکند. در برخی از شرایط نیاز است منبع تغذیه دوربین مدار بسته درون یک جعبه پلاستیکی یا فلزی قرار بگیرد تا عایق و ضد آب شود. البته به علت اینکه نصب منبع تغذیه دوربین مدار بسته در کنار خود دوربین میتواند جلوه کار را دچار لطمه کند، خوب است که فضایی دورتر را برای نصب منبع تامین کننده برق دوربین مدار بسته در نظر بگیرید.
آخرین نکته ای که خوب است درباره آن اطلاعاتی را کسب کنید، مربوط به تعمیر منبع تغذیه دوربین مدار بسته است. با اینکه پیشنهاد نمی شود از لحاظ هزینه این کار را انجام بدهید و منبع را تعویض کنید، اما در صورت نیاز میتوانید با تعویض منبع دوربین مدار بسته خود را مجددا راه اندازی کنید. البته توجه داشته باشید که پیش از هر اقدامی باید با استفاده از یک مولتی متر جریان عبوری از منبع تغذیه را اندازه بگیرید تا نسبت سالم یا خراب بودن منبع مذکور مشخص شود. با تمام این اوصاف خوب است که در انتخاب و خرید دوربین مدار بسته از یک مکان معتبر دقت لازم را به کار بگیرید.