همانطور که در جریان هستید یکی از مسائل مهمی که در رابطه با خرید و نصد دوربین مدار بسته به وجود میآید، دید دوربین در شب است. دید در شب دوربین مدار بسته برای بسیاری از افراد به عنوان یکی از ابهامات خرید محسوب میشود که نیاز است در این باره اطلاعات کافی به دست آورند.
در واقع دید در شب دوربین مدار بسته میتواند به عنوان یک نوع دوربین مجزا شناخته شود که ویژگیهای متمایز و مخصوص به خود را دارا است. اما در حالت کلی بسیاری از دوربینهایی که هماکنون وجود دارند از آن ویژگی خاص برخوردار هستند. سوالی که در این قسمت ایجاد میشود این است که چگونه دوربینهای مدار بسته قابلیت دید در شب و یا تاریکی را دارند. در صورتی که میخواهید دوربین مدار بسته تهیه کنید و مایل هستید اطلاعات لازم و کافی در این رابطه کسب نمایید، خوب است در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
نکات مهم در رابطه با دید در شب دوربین مدار بسته
بدیهی است که نصب دوربین مدار بسته به منظور ایجاد امنیت و حفظ ایمنی یک منطقه یا ساختمان صورت میگیرد. قطعا کسی که برای حفظ امنیت یک محیط به سمت تهیه و نصب دوربین مدار بسته حال بسته به نیاز شما میتواند دوربین مدار بسته یسیم یا دوربین های باسیم باشد، گام برمیدارد، خواستار این است که در تمام طول شبانه روز از آن محیط محافظت شود. به خصوص در شب. چرا که عمده سارقین در شب و در زمان تاریکی اقدام به عمل میکنند؛ راستش را بخواهید اگر من هم یک سارق باشم، ترجیح میدهم در تاریکی شب برای سرقت کردن اقدام کنم!.. با این اوصاف اینکه دوربینهای مدار بسته باید بتوانند در شب هم قابلیت ضبط و ثبت تصاویر و اتفاقات را داشته باشند، یک انتظار کاملا بدیهی است.

دید در شب دوربین مدار بسته یکی از هزاران ویژگی دوربینهای مدار بسته است که به سبب تکنولوژی مادون قرمز یا به عبارتی IR قابل انجام است. مادون قرمز به یک نوع تابش الکترومغناطیسی گفته میشود که چشم انسان قادر به مشاهده آن نیست؛ در حالی که دوربینهای مجهز به حسگرهای IR به راحتی میتوانند مادون قرمز را مورد مشاهده لنزهای خود قرار دهند.
از سوی دیگر در طول روز، زمانی که هوا روشن است، دوربین مدار بسته به وسیله نور مرئی میتواند تصاویر اتفاقاتی را که رخ میدهند، ثبت کند. در این مسیر دقیقا زمانی که هوا تاریک شود و یا نور کمی موجود باشد، دوربین مدار بسته به حالت دید در شب با مادون قرمز یاRange IR سوئیچ میکند. برای اینکه دوربین بتواند به حالت مادون قرمز سوئیچ کند، LED ها یا لامپهای کوچکی که در اطراف دوربین و دورن آن نصب شدهاند، روی کار میآیند. این LED ها قادر هستند که تصاویر روشنی را از سطوح و اشیائی که مادون قرمز بر روی آنها میتابد، به ثبت برسانند. در آخر نوری که نام بردیم به سمت دوربین منعکس میشود و از طریق سنسور یا حسگر IR، قابل دریافت است.
فرآیند TDN در دوربین مدار بسته
خوب است اشاره کنیم که بین لنز و سنسور یک فیلتر وجود دارد که به منظور عبور نور مرئی در طول روز از آن، حضور دارد. البته عملکرد دیگر این فیلتر برای این است که در طول روز سد راه مادون قرمز باشد.

زمانی که میزان نور در یک نقطه خاص کاهش پیدا کند. فیلتر فورا تغییر پیدا میکند تا به این وسیله به نور مادون قرمز اجازه ورود بدهد. به این فرآیند TDN اطلاق میشود. علت این نام گذاری این است که تصاویر رنگی واقعی توسط دوربین به همان صورت و تصاویر سیاه و سفید در شب را نیز به همان صورت ارائه میدهد. البته TDN برای گاهی اوقات است و این نام گذاری برای همه زمانها مرسوم نیست. میتوانیم مثالی را به این صورت شرح بدهیم که در زمان تاریکی یا زمانی که یک محیط کاملا بدون نور است، دوربین TDN تمام تصاویر را به صورت غیر شفاف ارائه میدهد.
لذا میتوان نتیجه گرفت که برای دستیابی به تصاویر شفاف و واضح لازم است که نورپردازهای قدرتمند IR قدم به عرصه بگذارند و دید در شب دوربین مدار بسته به وقوع بپیوندد. با این اوصاف قابلیت IR Range از درجه اهمیت بالایی برای دوربینهای مدار بسته برخوردار است. به صورتی که در بعضی از شرایط دوربینهایی که قابلیت دید در شب ندارند، عملا برای هیچ کاری سودمند نیستند. چرا که مکانهایی مانند انبار یک کارخانه ممکن است همیشه تاریک و در عین حال مملوء از لوازم مهم باشند.
قابلیت IR دید در شب دوربین مدار بسته
در واقع واژه IR مخفف عبارت Infrared Radiation است که در معنای تابش فرو سرخ تعریف میشود. طبق چیزی که پیش از اشاره کردیم، تشعشعات IR به وسیله چشم انسان قابل مشاهده نیستند. این در صورتی است که دستگاههای خاصی مانند دوربین مدار بسته به راحتی میتوانند این تشعشعات را مشاهده کنند.

نکته جالب دیگری که در رابطه با دوربین مدار بسته وجود دارد این است که اجسامی را که دمای آنها به بیش از صفر مطلق یعنی منفی 273 درجه سانتی گراد میرسد را تشخیص میدهد به بیانی دیگر میتوان گفت که هرچقدر که یک جسم گرمتر باشد یا دمای بیشتری داشته باشد، مادون قرمز راحتتر آن را شناسایی خواهد کرد. همین مورد به دوربینهای مدار بسته کمک میکند تا بتوانند قدرت ثبت تصاویر در شب را داشته باشند. البته مادون قرمز کاربردهای بسیار گستردهتری هم در حیطههای مختلفی مانند سیستمهای گرمایشی، ارتباطات، پخت و پز، سنجش از راه دور و.. دارد.
در نهایت لازم است ذکر کنیم که امکان دید در شب دوربین مدار بسته جزء مهمترین ویژگیهای دوربینهای مدار بسته به حساب میآید که لازم است در هنگام خرید به آن توجه کرد.