برای ضبط تصاویر دریافتی از دوربین ها و مانیتورینگ و مشاهده در دوربین مداربسته باید با توجه به نوع سیستم از دستگاه ضبط تصویر استفاده کنید. دوربین های مدار بسته به شما این امکان را می دهند که از طریق کابل یا بی سیم به این دستگاه ها متصل شوید. دستگاه های ضبط ویدیو را می توان با توجه به فناوری عملکرد آنها به 3 دسته تقسیم کرد، دستگاه های XVR ، دستگاه های NVR و دستگاه های DVR. برای بررسی دستگاه های تصویربرداری و ویژگی ها و قابلیت های آنها تا پایان این مقاله با ارسان الکترونیک همراه باشید.
انواع دستگاه ضبط تصاویر دوربین مداربسته
دوربین های مداربسته برای ضبط، کنترل، تنظیم و نظارت به تجهیزات خاصی نیاز دارند که این دستگاه ها با نام های DVR، NVR، XVR و غیره نامیده می شوند. در سیستم مدار بسته، همه دوربین ها با کابل یا بی سیم به این تجهیزات متصل می شوند. اولین و مهمترین وظیفه انواع دستگاه ضبط تصاویر دوربین مداربسته، ثبت تصاویر به دست آمده از دوربین های مداربسته است. این کار با ذخیره فایل تصویر در حافظه داخلی دستگاه انجام می شود. این حافظه می تواند SSD یا HDD باشد. نوع حافظه بر سرعت ذخیره و پردازش داده های تصویر توسط دستگاه و همچنین وزن آن تأثیر می گذارد.
یکی دیگر از ویژگی هایی که در این دستگاه ها به چشم می خورد،امکان مشاهده همزمان تمامی تصاویر دوربین های مداربسته است که به دلیل اتصال تمامی دوربین ها به دستگاه امکان پذیر است. این می تواند برای مشاهده و نظارت همزمان همه دوربین ها بسیار مفید باشد. با استفاده از انواع دستگاه ضبط دوربین مداربسته می توانید تصاویر زنده یا ضبط شده تمامی دوربین ها را در رایانه خود مشاهده کنید. همچنین با اتصال این دستگاه به اینترنت، امکان مشاهده تصاویر در هر نقطه از دنیا که به اینترنت متصل است، وجود دارد. این ویژگی می تواند راحتی و مشاهده سریع را برای کاربران دوربین مداربسته به ارمغان بیاورد.
یکی از ویژگی ها و کاربردهای این دستگاه قابلیت کنترل دوربین مداربسته حتی دوربین مداربسته ارزان قیمت می باشد. برخی از دوربین های مدار بسته قابلیت چرخش را دارند. این دستگاه ها به شما امکان کنترل این عملکرد دوربین مداربسته را می دهند. پخش زنده یا پخش تصاویر، روشنایی، رنگ و غیره. کاربردهای دیگر عبارتند از تنظیم ویژگی های تصویر مانند تقویت دوربین (اگر NVR POE باشد) و پردازش تصویر (عملکردهای مختلف از جمله نقشه حرارتی، تشخیص چهره و غیره). . ضبط دوربین مداربسته. بسته به نوع دوربین های مداربسته، دستگاه های ضبط نیز متفاوت هستند. از انواع دستگاه های ضبط دوربین مداربسته می تواند به موارد زیر اشاره کرد:
- دستگاه DVR
- دستگاه NVR
- دستگاه XVR
در ادامه به توضیح هر نوع از این دستگاه ها می پردازیم.
دستگاه ضبط تصاویر DVR (Digital Video Recorder)
دستگاه DVR یک ضبط کننده تصویر برای دوربین های مدار بسته آنالوگ با صفحه نمایش های مختلف متناسب با نیاز کاربر است. دستگاه ضبط تصاویر DVR دارای حداقل 4 پورت می باشد که به این معنی است که می تواند به چهار دوربین مدار بسته بی سیم یا سیمی متصل شود. اتصال کابل بین دوربین و ضبط کننده DVR یک کابل کواکسیال و یک کانکتور BNC است.

دستگاه ضبط تصاویر DVR جزو پرفروش ترین دستگاه ها می باشد و قیمت مناسبی دارد. این دستگاه را از لحاظ فناوری ضبط و پخش تصاویر به دو دسته Standalone وPC-based تقسیم می کنند. در دسته Standalone تصاویر بر روی هارد اینترنال ذخیره می شوند و پخش آن بر روی نمایشگر انجام می شود اما در مدل های PC-Based با اتصال به PC و نصب نرم افزار مرتبط، ضبط تصاویر در هارد دیسک کامپیوتر و پخش تصاویر بر روی مانیتور آن انجام می شود.
دستگاه NVR
کلمه NVR مخفف Network Video Recorder می باشد که به معنای ذخیره سازی ویدئو در شبکه است. بر خلاف DVR که به معنای ضبط کننده فیلم دیجیتال است، در NVR دیجیتالی شدن سیگنال آنالوگ توسط سنسور تصویر دوربین انجام نمی شود که این مهم ترین تفاوت بین NVR و DVR است.
در سیستم های مانیتورینگ شبکه، دستگاه NVR دقیقاً همان عملکرد سرور را انجام می دهد و همانند دستگاه DVR برای ضبط فیلم از دوربین های تحت شبکه نیز استفاده می شود. اگر دستگاه NVR شما از PoE پشتیبانی می کند، می توانید از این دستگاه برای تغذیه دوربین های مداربسته استفاده کنید. به طور خلاصه، عملکرد دستگاه NVR برای ضبط تصویر را می توان به شرح زیر توصیف کرد:
- گرفتن تصاویر از دوربین های مداربسته تحت شبکه
- امکان ثبت تصاویر به صورت یکپارچه
- داشتن عملکردهای پردازش و ضبط تصویر
- تغذیه دوربین مدار بسته
- توانایی بهبود پردازش تصویر
دستگاه XVR
XVR مخفف X Video Recorder می باشد و یکی از جدیدترین فناوری ها در زمینه ضبط ویدئو می باشد. این دستگاه یک دستگاه پنتا هیبریدی یا هیبریدی است و به این معناست که دستگاه XVR می تواند سیستم های آنالوگ و IP را به طور همزمان پشتیبانی کند. یک برد الکترونیک در دستگاه های XVRتعبیه شده است که وظیفه دارد تصاویر را دریافت و تجزیه و تحلیل داده های ورودی از دوربین و ذخیره داده ها بر روی هارد دیسک داخلی و در نهایت ارسال تصویر به نمایشگر را انجام دهد.
از ورودی های دستگاه XVR می توان به اطلاعات دریافتی از دوربین، میکروفون و … اشاره کرد که از طریق فیش های bnc، av و … به پشت دستگاه متصل می شوند.XVR ها معمولا دارای پورت های خروجی hdmi و vga (av برای صدا) هستند. از دیگر پورت های دستگاه XVR می توان به پورت Speed Dome ، پورت پورت USB برای اتصال ماوس به دستگاه، پورت برق برای تغذیه دستگاه و همچنین از پورت RJ45 برای اتصال دستگاه به مودم جهت انتقال تصاویر به آن اشاره کرد. تعداد کانال های XVR معمولی 4، 8، 16 و 32 کانال می باشد.
جالب است بدانید در پروژه های دوربین مدار بسته پلتفرم شبکه، به جای دستگاه های XVR از NVR استفاده می شود. XVRها و NVR ها در نهایت تصاویر گرفته شده توسط دوربین ها را در هارد دیسک داخلی خود ذخیره می کنند.
نتیجه گیری
با توجه به تمامی توضیحات فوق و سایر مقالات آموزشی در سایت، به کلیه خریداران و کاربران دوربین های مداربسته توصیه می شود قبل از هرگونه نصب یا اصلاح در سیستم دوربین مداربسته خود با مشاور و متخصص مجرب در این زمینه مشورت نمایند.