به طورکلی دوربین مداربسته یکی از آن وسایلی است که از زمان عرضه اولین نسخه تا به امروز دچار تغییرات تحولهای زیادی شده که ثمره آن تنوع بینهایت انواع دوربین مداربسته برای کاربریهای مختلف و مکانهای گوناگون است؛ به طوری که افراد در هنگام خرید با مدل های مختلف از جمله دوربین مداربسته بیسیم، دوربین مداربسته سیمکارتی، دوربین لامپی و… روبرو شده و با سوالاتی مثل بهترین دوربین مداربسته کدام است؟ و کدام نوع دوربین مداربسته مناسب من است؟ مواجه می شوند.
اگر شما هم جزو این افراد هستید و برای انتخاب دوربین مداربسته به مشاوره و راهنمایی نیاز دارید این مقاله را با دقت مطالعه کنید چون بهترین نوع دوربین مداربسته را متناسب با مکان مورد نظر شما معرفی میکنیم.
بهترین نوع دوربین مداربسته
دوربینهای مداربسته انواع مختلفی دارند که بهترین و پرکاربردترین آنها شامل موارد زیر است:
- دوربین مداربسته بیسیم؛
- دوربین مداربسته سیمکارتی؛
- دوربین مداربسته لامپی؛
در ادامه هر یک از انواع دوربین مداربسته نامبرده شده را بررسی میکنیم تا پس از آشنایی کامل با امکانات، مزایا و معایب این دوربینها متوجه شوید که کدام نوع آن برایتان مناسبتر است.
دوربین مداربسته بیسیم
در میان انواع سیستمهای نظارتی، دوربین مداربسته بیسیم یکی از بهترین و پیشرفتهترینها محسوب میشود که سیگنالهای تصویری و صوتی مختلف را از طریق یک باند رادیویی به گیرنده بیسیم انتقال داده میفرستد. نکته قابلتوجه در مورد این دوربینها استفاده از باتری به جای سیم است. به این ترتیب نصب دوربین مداربسته بی سیم نیازی به کابل و سیم نداشته و بسیار آسان نصب و راهاندازی میشود.
گفتنی است این دوربین در 2 نوع “آنالوگ” و “تحت شبکه” در بازار وجود دارد. دوربین مداربسته بیسیم آنالوگ برای انتقال تصاویر از امواج رادیویی استفاده میکند، در حالی که دوربینهای تحت شبکه انتقال تصاویر را با استفاده از یک شبکه محلی انجام میدهند. برخی از مهمترین قابلیتهای دوربین مداربسته بیسیم شامل موارد زیر است:
- پایین بودن هزینههای نصب و راهاندازی؛
- نصب آسان و بدون نیاز به مهارت و تخصص؛
- امکان مکالمه و مجهز بودن به میکروفن و بلندگوی داخلی؛
- مجهز به وایفای و امکان اتصال به شبکه خانگی؛
- برخورداری از سنسور حرکتی؛
- امکان مشاهده جزئیات؛
- پشتیبانی از SD کارت در ظرفیتهای مختلف؛
- امکان چرخش در تمامی جهتها؛
اگرچه از دوربین وایرلس بهعنوان بهترین نوع دوربین مداربسته نام بردیم اما خوب است بدانید که این دوربین معایبی همچون موارد زیر را نیز دارد:
پایین بودن امنیت در صورت نامناسب بودن زیرساختها، بالا بودن هزینه نگهداری (نیاز به تعویض مکرر باطری، خرید سرور برای ذخیرهسازی تصاویر در فضای ابری و غیره)، امکان اختلال به دلیل نزدیک شدن به سایر دستگاههای وایرلس، محدود بودن پهنای باند، امکان کم شدن قدرت سیگنال و غیره.

دوربین مداربسته سیمکارتی
این دوربین که “دوربین مداربسته سیم کارت خور” هم نامیده میشود جزو بهترین نوع دوربین مداربسته محسوب شده و یک سیستم امنیتی پرکاربرد و کارامد است. در خصوص این دوربین بد نیست بدانید که تصاویر ضبط شده را از طریق اینترنت ارسال میکند در نتیجه نیازی به دستگاه ضبط تصاویر DVR یا NVR ندارد. افزون بر اینها دوربین مداربسته سیم کارتی تنها از طریق اتصال بیسیم و بدون نیاز به کابل کشی میتواند تصاویر ضبط شده را ارسال کند. ناگفته نماند اغلب دوربین های سیم کارت خور طوری طراحی و تولید میشوند که در کنار اسلات سیم کارت، امکان اتصال آنها از طریق کابل شبکه هم وجود دارد.
در این دوربین علاوه بر اسلات سیم کارت، اسلات رم هم تعبیه شده است و در نتیجه میتواند تصاویر را روی حافظه جانبی خود ذخیره کند. نکته قابلتوجه دیگر در مورد دوربین مداربسته سیم کارت خور امکان همزمان فیلمبرداری و عکسبرداری از منطقه تحت پوشش است که به خودی خود یک قابلیت فوقالعاده عالی و کاربردی به حساب میآید. از همه اینها که بگذریم برخی از مهمترین امکانات و قابلیتهای دوربین سیم کارتی که باعث شده این دوربین در زمره بهترین انواع دوربین مداربسته قرار بگیرد، شامل موارد زیر است:
- امکان برنامهریزی برای عملکرد اتوماتیک؛
- امکان استفاده از انواع سیم کارت دائمی و اعتباری؛
- مجهز بودن به دوربین دید در شب؛
- امکان مدیریت و کنترل از راه دور؛
- داشتن درگاه حافظه جانبی؛
- کوچک و جمع و جور بودن ابعاد و اندازه؛
- مجهز بودن به باطری داخلی؛
- قابلیت فیلمبرداری، عکسبرداری، ضبط صدا و تماس صوتی دو طرفه؛
- نصب، راهاندازی و برنامهریزی آسان بدون داشتن تخصص؛
- دارای سنسور حساس به حرکت Motion Detection))؛
- وجود براکتهای مختلف و امکان نصب دوربین در شرایط گوناگون؛
از همه این مزایا و قابلیتها که بگذریم دوربین مداربسته سیم کارتی معایبی هم دارد که از جمله آن میتوان به بالا بودن هزینهها، وابستگی به شبکه موبایل، بالا بودن مصرف باتری، محدودیت در ذخیرهسازی اطلاعات و پایین بودن امنیت اشاره کرد.
دوربین مداربسته لامپی
یکی از بهترین انواع دوربین مداربسته، نوع لامپی آن است که ظاهری شبیه به لامپهای قدیمی بزرگ و پرمصرف دارد. این دوربین با نامهای دیگری همچون “دوربین لامپی مخفی” و “لامپ دوربین دار” هم شناخته میشود و ساختار آن به این صورت است که یک دوربین مداربسته را درون پوششی لامپی شکل قرار دادهاند. یک چنین ساختار منحصربهفردی مزایای زیادی را به این دوربین اعطا کرده است. از جمله این که به سختی میتوان آن را تشخیص داد و همچنین امکانات زیاد و نصب و راهاندازی بسیار آسانی دارد.

در خصوص این دوربین مدرن و پیشرفته بد نیست بدانید که از نوع “چشم ماهی” (Fish Eye) و دارای محدوده دید 360 درجه است. با این تفاسیر اگر به دنبال یک سیستم مداربسته با محدوده دید وسیع و گسترده هستید، خرید دوربین مداربسته لامپی را به شما پیشنهاد می کنم. بهطورکلی مزایای دروبین مداربسته لامپی شامل موارد فوقالعاده عالی زیر است:
- دید 360 درجه (در تمامی زوایا)؛
- قیمت مناسب و اقتصادی؛
- قابلیت تشخیص حرکت؛
- امکان تصویر برداری در حالت شب؛
- ضبط همزمان صدا و تصویر؛
- نصب آسان و سریع (بدون نیاز به دانش فنی و تخصصی)؛
- عدم نیاز به دستگاه رکوردر؛
این دوربین در کنار همه مزایا و امکانات گفته شده یکسری معایب و ایرادات کوچک هم دارد. به این صورت که نمیتواند تصاویر را برای مدتی طولانی آرشیو کند، در برابر جریان آب مقاوم نیست و در آخر اینکه امکان نصب دوربین مداربسته لامپی در فضای باز وجود ندارد.
نتیجهگیری
تامین امنیت امکان تجاری، مسکونی و غیره به سیستمهای امنیتی و نظارتی پیشرفتهای وجود دارد. به همین دلیل انواع دوربینهای مداربسته با قابلیتها و امکانات گوناگون تولید و به بازار مصرف عرضه شدهاند. در این میان بهترین نوع دوربین مداربسته شامل دوربین مداربسته بیسیم وایرلس، دوربین مداربسته لامپی و دوربین مداربسته سیم کارتی است. هر یک از این دوربینها امکانات و مزایای خاص خودش را دارد با این حال نمیتوان از یکسری مشترکات هم چشمپوشی کرد. از جمله این که هر 3 دوربین مداربسته نامبرده شده ویژگیهایی از قبیل نصب آسان، پوششدهی کلیه زوایای محیط و غیره را دارند؛ بهطورکلی در انتخاب از میان این دوربینها باید موارد مهمی همچون مساحت و ابعاد لوکیشن موردنظر، بودجه مالی و غیره را در نظر گرفت.